Μπορούμε να ανατρέψουμε τα σκληρά άδικα κι αναποτελεσματικά μέτρα ΔΝΤ-ΕΕ-Κυβέρνησης
Διαβάστε το κάλεσμα της Επιτροπής μας

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Δελτιο αντι-ενημέρωσης Νο1

Όλοι αναγνωρίζουμε το ρόλο που έχει η Ενημέρωση στην καθημερινή μας ζωή.
Στη χώρα μας, ειδικά τους τελευταίους μήνες που μας έχει επιβληθεί (με συμφωνία των κυβερνώντων) το καθεστώς ΕΕ- ΔΝΤ και που ήδη έχουν παρθεί τα πρώτα επώδυνα μέτρα, θα θέλαμε, ως εργαζόμενοι, η πληροφόρηση να εξυπηρετεί τα δικά μας συμφέροντα, να προβάλλει τις δικές μας ανάγκες και τους αγώνες μας.

Συμβαίνει δυστυχώς το αντίθετο! Τα βασικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και οι πιο πολλές εφημερίδες) εδώ και μήνες ασκούν συστηματική πλήση εγκεφάλου, προπαγανδίζουν με ζήλο το δρόμο (μονόδρομο κατ' αυτούς) της επιβολής άγριας λιτότητας στις προδιαγραφές του ΔΝΤ. Καταφέρονται εναντίων ομάδων εργαζομένων που κινητοποιούνται και τελικά καλλιεργούν την απογοήτευση και τον κυνισμό για όσα προβλέπεται να έρθουν.

Γι' αυτό, λοιπόν, εμείς, ως "Επιτροπή Αγώνα (ν. Χανίων) ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση" ξεκινάμε μια φιλόδοξη προσπάθεια (αντι-)ενημέρωσης με την περιοδική έκδοση ενός διαφορετικού Δελτίου (αντι-)Ενημέρωσης, που προβλέπεται να βγαίνει κάθε 4 περίπου μέρες και το οποίο θα συμπυκνώνει, σε μία σελίδα, όλες τις βασικές ειδήσεις και γεγονότα που αφορούν τη νέα πραγματικότητα του ΔΝΤ-ΕΕ στη χώρα μας.

Ο στόχος είναι φιλόδοξος όχι μόνον στο σκέλος της έκδοσης "καθαυτής" του Δελτίου (αντι-)Ενημέρωσης αλλά και στο ζήτημα της "διασποράς" αυτού του Δελτίου, ώστε ν' αρχίσει να κυκλοφορεί σε περισσότερο κόσμο, να τυπώνεται και να κολιέται σε χώρους εργασίας, πολυκατοικίες, γειτονιές κλπ για να μπορέσουμε να συντονιστούμε καλύτερα τους επόμενους μήνες, που θα είναι δύσκολοι.

Καθένας μπορεί να συμβάλλει (αν βέβαια θεωρεί ότι κάτι τέτοιο είναι χρήσιμο): Διακινώντας, ηλεκτρονικά ή έντυπα, το Δελτίο (αντι-)Ενημέρωσης ή κολλώντας το στο χώρο που ζει (γειτονιά, πολυκατοικία κ.λπ) ή στο χώρο που εργάζεται, για να ενημερώσει ή να ανοίξει συζητήσεις.

ΥΓ: Το δελτίο στη μορφή που το έχουμε ανεβάσει εδώ δεν είναι εύκολο να διαβαστεί. Μπορείτε να το μεγαλώσετε πατώντας στο γκρι τετράγωνο στην κάτω δεξιά γωνία της μαύρης μπάρας κάτω από το κείμενο.
Για να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας και να το διαβάσετε καλύτερα, ή να το προωθήσετε με mail πατήστε στην μαύρη γραμμή κάτω από το δελτίο το βελάκι που δείχνει προς τα κάτω και αποθηκεύστε το.
Για να το εκτυπώσετε απ' ευθείας πατήστε το σήμα της εκτύπωσης δίπλα στο βελάκι.

Μόλις ξεπεραστούν κάποια τεχνικά προβλήματα θα το αναρτήσουμε και σε καλύτερη μορφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου