Μπορούμε να ανατρέψουμε τα σκληρά άδικα κι αναποτελεσματικά μέτρα ΔΝΤ-ΕΕ-Κυβέρνησης
Διαβάστε το κάλεσμα της Επιτροπής μας

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

αντιΔΕΛΤΙΟ ειδήσεων Νο 3

Ακρίβεια και κοροϊδία: Στο πιο ψηλό επίπεδο εδώ και 12 χρόνια ανέβηκε ο πληθωρισμός. Οι μισθοί πέφτουν, οι τιμές ανεβαίνουν. Η κ. Κατσέλη σχολιάζοντας το γεγονός, δήλωσε ότι είναι φυσιολογικό το φαινόμενο, λόγω της αύξησης των φόρων και προέβλεψε μάλιστα ότι θα συνεχιστεί και τον Ιούλιο. Η κ. Κατσέλη ενώ είναι η αρμόδια υπουργός για τα θέματα της ακρίβειας, προτιμάει να σχολιάζει την ακρίβεια, από το να κάνει κάτι γι αυτήν.
Εμείς πάλι χρειάζεται να ανησυχούμε που κάθε μήνα τη βγάζουμε με όλο και λιγότερα ή κι αυτό είναι φυσιολογικό;

Νοσοκομεία: Έλλειψη υλικών και φαρμάκων(!) στα νοσοκομεία, χρέη σε προμηθευτές, απλήρωτοι γιατροί είναι η εικόνα σήμερα. Σε ορισμένα νοσοκομεία, οι προμηθευτές έχουν προχωρήσει και σε κατασχέσεις υλικών.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται ο μεγάλος αγώνας που κάνουν οι απλήρωτοι γιατροί με τις επισχέσεις εργασίας και άλλες κινητοποιήσεις. Στον Ευαγγελισμό στην Αθήνα, γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και ασθενείς εμπόδισαν για αρκετή ώρα την είσοδο σε εκπρόσωπο του ΔΝΤ που ήθελε να μπει για έλεγχο.

Στη μαύρη τρύπα της ενημέρωσης πέφτουν το τελευταίο διάστημα οι διαμαρτυρίες που συναντούν ο Πρωθυπουργός και κυβερνητικά στελέχη σε μέρη που επισκέπτονται. Ο πρωθυπουργός μετά τις αποδοκιμασίες που συνάντησε στη Λαμία και στο Ηρώδειο, χρειάστηκε την Αστυνομία να απωθήσει και να συλλάβει κόσμο, για να μπορέσει να παραστεί σε εκδήλωση στην Τρίπολη. Τα ΜΜΕ συστηματικά δεν προβάλλουν αυτές τις ειδήσεις, συνεχίζοντας την ασφυξία στην ενημέρωση, αλλά και την ασυλία προς την κυβέρνηση.

Τι άλλο μάθαμε αυτές τις μέρες:
Ο κ. Φλέσσας (εταιρία CIVITAS) παραδέχθηκε, ότι για μία εβδομάδα πριν την ψήφιση από τη Βουλή της συμφωνίας με ΔΝΤ - ΕΕ και για τέσσερις εβδομάδες μετά, είχε ανατεθεί στην εταιρεία του για λογαριασμό του ΔΝΤ, η επικοινωνιακή προώθηση της αναγκαιότητας των σκληρών οικονομικών μέτρων, με την έννοια της ενημέρωσης για το τι γράφεται στα έντυπα και τι λέγεται από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα για τα μέτρα!
Και οι δημοσιογράφοι των μεγάλων καναλιών;
Ψελλίζουν ότι το θέμα είναι ποιος πήρε τα λεφτά από τη SIEMENS. Λένε επίσης ότι το θέμα το μεγάλο δεν είναι αν κάποιοι δημοσιογράφοι είχαν επαγγελματική σχέση με την εταιρία, ή αν κάποιος πήρε δώρο από τη SIEMENS ένα λεμονοστύφτη. Όμως κυρίες και κύριοι, η διαφθορά δεν είναι ζήτημα τι αντάλλαγμα πήρε κανείς. Πήρε αυτό που του προσφέρθηκε, αυτό που μπορούσε να διαπραγματευτεί, και αυτό ισχύει για όλους.
Είναι τυχαίο άραγε ότι όλα τα σκάνδαλα που αφορούν τον Ελληνικό πολιτικό βίο τα μάθαμε από το εξωτερικό;
Μάλλον η τέταρτη εξουσία δεν ελέγχει πια καμία από τις προηγούμενες και χρειάζεται για άλλη μια φορά στην ιστορία μας ο πατριωτισμός των Ελλήνων. Αλλά μέσα σε αυτόν τον καταιγισμό πληροφοριών θα τον αναγνωρίσουμε;




Το δελτίο στη μορφή που το έχουμε ανεβάσει εδώ δεν είναι εύκολο να διαβαστεί. Μπορείτε να το μεγαλώσετε πατώντας στο γκρι τετράγωνο στην κάτω δεξιά γωνία της μαύρης μπάρας κάτω από το κείμενο.
Για να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας και να το διαβάσετε καλύτερα, ή να το προωθήσετε με mail πατήστε στην μαύρη γραμμή κάτω από το δελτίο το βελάκι που δείχνει προς τα κάτω και αποθηκεύστε το.

Για να το εκτυπώσετε απ' ευθείας πατήστε το σήμα της εκτύπωσης δίπλα στο βελάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου